ODRŽAN SASTANAK S DIREKTOROM UINO

Danas je u Središnjem uredu Uprave za indirektno – neizravno oporezivanje održan  sastanak predstavnika Sindikata UINO na čelu s predsjednicom Anom Mrnjavac i menadžmenta Uprave za indirektno – neizravno oporezivanje na čelu s direktorom Zoranom Tegeltijom. 

Za sastanak je predložen i usvojen sljedeći dnevni red:

  • Razmatranje Zaključaka iz Zapisnika broj 01 -50-1-751-14/23 od 26.9.2023. godine i ostalih spornih pitanja iz radno – pravnih odnosa;
  • Implementacija Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji UINO;
  • Razno.

Nakon što je okončana rasprava po prve dvije tačke dnevnog reda, pod tačkom “Razno” raspravljalo se, između ostalog, i o aktu Direktora broj 01-34-7-2397-1-1/24 od 10.10.2024. godine, naslovljen kao “Provjera znanja zaposlenih  u Upravi za indirektno oporezivanje, obavijest, dostavlja se”.

U vezi s tim, usaglašeni su stavovi Sindikata UINO i menadžmenta, uz napomenu da će se provjera znanja svih zaposlenih odvijati u skladu s članom 33. Pravilnika o ocjenjivanju rada zaposlenih u Upravi za indirektno oporezivanje (“Službeni glasnik BiH”, broj 22/22) u okviru redovnog procesa ocjenjivanja za 2025. godinu, a iz domena poslova radnog mjesta zaposlenog.

O ostalim detaljima sastanka, članstvo će biti naknadno upoznato.

 

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Aktuelnosti. Zabilježite trajni link.