ODRŽANA 11. SJEDNICA SKUPŠTINE SINDIKATA

 

Redovna, 11.  sjednica Skupštine Sindikata održana je dana 12.04.2023. godine na Vlašiću, na kojoj su usvojena Izvješća o radu i izvršenom nadzoru nad raspodjelom financijskih sredstava Sindikata, a koja je neophodno dostaviti u Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine.

Pored redovnih, tekućih pitanja iz radno – pravnih odnosa, usvajanja zapisnika i analize realizacije zaključaka sa prošle sjednice Skupštine, na 11. sjednici izglasano je sljedeće:

  • izmjena Odluke o imenovanju Drugostupanjske komisije;
  • nakon sprovedene ankete donesena je odluka da članarina od 01.05. 2023. godine iznosi 10,00 KM;
  • raspravljalo se o zajedničkom stavu Sindikata po pitanju prijedloga izmjene Zakona o UIO, u kojem slučaju ni nakon više od godinu dana imenovana Radna grupa nije usuglasila svoja mišljenja;
  • dogovoreno je u kojem pravcu planirati aktivno djelovanje Sindikata u 2023. godini;
  • pokrenute su aktivnosti na izmjenama i dopunama Statuta.

Dogovoreno je da će Sindikat strateški djelovati u smislu pružanja podrške svojim članovima u radu i zakonitom djelovanju, te suzbijanju straha i opće nesigurnosti, koja vlada na pojedinim radnim mjestima.

U zajedničkom djelovanju reprezentativnih sindikata tražit će se otpočinjanje postupka kolektivnog pregovaranja, kao i uključenje Sindikata u izradu svih propisa koji se tiču radno – pravnog statusa zaposlenih u UINO i šire.

 

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Aktuelnosti. Zabilježite trajni link.