ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA SINDIKATA UINO

Sukladno Statutu Sindikata Uprave za indirektno – neizravno oporezivanje, dana 3.12.2021. u Trebinju je održana izborna Skupština Sindikata UINO.

Na dnevnom redu sjednice našle su se sljedeće točke dnevnog reda:

  • Usvajanje Zapisnika sa 7. redovne Skupštine Sindikata UIO;
  • Usvajanje Zapisnika sa vanredne elektronske Skupštine Sindikata UINO;
  • Izbor Verifikacijske komisije;
  • Izbor delegata za novi saziv Skupštine Sindikata UINO;
  • Izbor predsjednika Sindikata, predsjednika Skupštine Sindikata;
  • Izbor članova Upravnog odbora Sindikata i predsjednika Upravnog odbora Sindikata;
  • Izbor Komisija Sindikata UINO.

Obzirom da je ova sjednica jednim dijelom i svečana (četvrta godišnjica od osnivanja Sindikata), prije samog početka radnog dijela sjednice, predsjednik Skupštine dao je riječ predsjednici Sindikata.

Predsjednica Ana Mrnjavac pozdravila je sve prisutne i zahvalila se na dosadašnjem radu svim delegatima Skupštine. Također, predsjednica je u kratkim crtama upoznala prisutne o djelovanju Sindikata u prethodne četiri godine, o problemima u radu u vrijeme pandemije, o problemima u radu u vrijeme blokade rada državnih institucija, ali i o planovima u narednom periodu.

Nakon pozdravnog govora predsjednice Sindikata, Skupština je nastavila s radom.

Sukladno Statutu Sindikata UINO, predstavnici RC-ova i SU predložili su članove Skupštine, koji su nakon rasprave izabrani u novi saziv Skupštine Sindikata UINO.

Po broju članova Sindikata, SU ima šest delegata u Skupštini, RC Sarajevo, Tuzla i Banja Luka po deset, a RC Mostar 11 delegata .

Ana Mrnjavac je jednoglasno izabrana za predsjednicu Sindikata, dok će dužnost predsjednika Skupštine SUINO i u narednom mandatu obnašati Zoran Popović. Za predsjednika Upravnog odbora SUINO jednoglasno je izabran Ismet Kičin.

Na sjednici su izabrani i članovi komisija, i to: Statutarne komisije, Komisije za nadzor, Komisije za raspodjelu sredstava fonda solidarnosti i Drugostupanjske komisije.

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Aktuelnosti. Zabilježite trajni link.