SINDIKAT ZATRAŽIO IZMJENU I DOPUNU PRAVILNIKA O PREMJEŠTAJU

Obzirom da su određene odredbe Pravilnika o premještaju uposlenih u UINO (broj 02-2-2630/14 od 24.10.2014.godine, u daljem tekstu: Pravilnik) u suprotnosti sa odredbama Zakona o državnoj službi i Pravilnika o uvjetima i načinu obavljanja internih natječaja, internih i eksternih premještaja državnih službenika u institucijama BiH, pri čemu su iste prouzrokovale određene probleme zaposlenim u UINO, ali i samoj Upravi, Skupština Sindikata UINO, Upravni odbor Sindikata UINO i Radna grupa Sindikata UINO su izvršili detaljnu analizu Pravilnika, te procijenili da se pod žurno trebaju izvršiti određene izmjene i dopune Pravilnika, pri čemu su uzeti u obzir i prijedlozi iz obraćanja i iskustva brojnih zaposlenika UINO na ovu temu tokom prethodnih godina.

Dana 27.01.2021. godine Sindikat UINO se obratio direktoru UINO s Prijedlogom o izmjenama i dopunama Pravilnika o premještaju uposlenih u UINO.

Prijedlog Pravilnika s obrazloženjem možete vidjeti na ovom linku.  

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Aktuelnosti. Zabilježite trajni link.