Sportske igre UINO u Neumu 27.-29.04.2018

????????“9. Sportski susreti UINO – NEUM 2018.”????????

Još jednom želim da istaknem da su 9. Sportski susreti UINO organizirani od strane Sindikata UINO. Do sada su najorganiziraniji susreti, na čemu posebno treba zahvaliti Organizacionom odboru i koordinatorima sportskih igara. Posebna čast mi je bila otvoriti igre, a što je sve proteklo bez greške treba zahvaliti Nerminu Jusiću (RC Tuzla), predsjedniku UO SUINO i Organizacionog odbora igara, Igoru Valentiću, članu UO SUINO i Organizacionog odbora, Tihani Bevanda, delegatu Skupštine, članu Statutarne komisije SUINO i najaktivnijem članu Sindikata ispred RC Mostar, Milanu Tomas, delegatu SUINO, kao i ostalim organizatorima ispred RC Mostar. Ništa ne bi bilo tako osmišljeno bez doprinosa Senada Klačara (RC Sarajevo), koji je svojim idejama osvježio dosadašnje sadržaje uvodeći nove discipline “Igara bez granica”. Također, ističem da je Edin Čano, RC Sarajevo, omogućio održavanje strijeljaštva, kao discipline za koju je bilo jako izraženo interesovanje. Manifestaciju igara su uveličali gosti, predstavnici sindikata državnih institucija, predsjednik Saveza sindikata policijskih snaga u BiH (SIPA i Granična policija), gradonačelnik Neuma, direktor hotela kao domaćin i direktor UINO BiH. Uz sportska natjecanja i međusindikalnu razmjenu mišljenja, manifestacija je bila i više nego uspješna. U toku večernjeg zabavnog programa izvršena je podjela pehara i medalja, a kao predsjednici Sindikata pripala mi je čast da lično uručim osvojena priznanja. Zadnjeg dana druženja Sindikat je organizirao izlet u Dubrovnik i obilazak Starog grada. Sve je proteklo u predivnoj atmosferi, uz pjesmu i druženje. Napominjem da je igrama prisustvovalo 300 učesnika. Za poseban angažman u organizaciji kolega Jusić je zasluženo nagrađen peharom. I sama sam bila dio organizacije i član Organizacionog odbora. 

Koristim priliku da se još jednom zahvalim svim učesnicima, pobjednicima igara posebno.
Takodjer ističem da je RC Sarajevo ove godine osvojio najviše priznanja i pehara. Posebno ističem djevojke sa osvojena tri zlata u grupnim diaciplinama (odbojka, mali nogomet i basket), a djevojke i momci su i pojedinačna zlata donijeli u Sarajevo, u strijeljaštvu to su naša Stojana i Čano. 
Ponosna sam na sve njih, iako smatram, da smo “svi mi pobjednici!”


???????? Do sljedećih susreta sve Vas srdačno pozdravljam, Predsjednica Sindikata UINO,
Ana Mrnjavac????????

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Pokaži umanjene slike]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.