DOSTAVLJENO PISMO KOMISIJI ZA VANJSKU TRGOVINU I CARINE

Zbog nedostatka odgovornosti Vijeća ministara Bosne i Hercegovine spram statusa zaposlenih u Upravi za indirektno – neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, danas je na protokol Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dostavljeno pismo (molba) Sindikata UINO. 

Pismo je dostavljeno Komisiji za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Komisija) koju čine Dragan Bogdanić, predsjedavajući Komisije, njegovi zamjenici Mijo Matanović i Edin Mušić, te članovi Komisije Šemsudin Mehmedović, Mirko Šarović, Zukan Helez, Nenad Stevandić, Damir Arnaut i Enver Bijedić.

U pismu je ukazano na nezadovoljstvo zaposlenih u Upravi za indirektno – neizravno oporezivanje kada je riječ o plaćama i naknadama zaposlenih, kao i ostalim pitanjima iz radno – pravnih odnosa.

U pismu je također zatražen prijem na sastanak sa užim rukovodstvom Sindikata, s namjerom da Komisiju upoznamo sa problematikom rada sa kojom se susreću zaposleni u ovoj najvažnijoj financijskoj instituciji u Bosni i Hercegovini.

Pismo upućeno Komisiji možete pročitati ovdje.

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Aktuelnosti. Zabilježite trajni link.