Održana 3. Sjednica Upravnog odbora Sindikata UINO

Poštovane članice i članovi Sindikata UINO,

poštovane kolege i kolegice u UINO,

obaviještavamo Vas da je u subotu, 15.09.2018. godine održana 3. redovna sjednica Upravnog odbora SUINO u Banja Luci, koja je trajala 6 sati, a s obzirom na iscrpan dnevni red. Među najvažnijim tačkama su razmatrani:

  1. Izvještaji sa Sportskih susreta UINO – Neum 2018
  2. Polugodišnji finansijski izvještaj
  3. Polugodišnji Izvještaj o radu SUINO
  4. Analiza rada komisija Sindikata i Pravilnika o radu komisija
  5. Izmjene Pravilnika o raspodjeli sredstava Fonda solidarnosti
  6. Buduće djelovanje Sindikata u cilju poboljšanja statusa članova (plate, prevoz, godišnji odmori, i druge odredbe)
  7. Definisanje pravaca djelvoanja za pripremu Nacrta kolektivnog ugovora za pregovore nakon zvanične potvrde reprezentativnosti
  8. Nacrt Odluke o uvjetima, kriterijima i načinu korištenja godišnjeg odmora i plaćenog  odsustva

Želimo skrenuti pažnju da je u proteklom periodu preko 20 zahtjeva za pomoć obrađeno i da su počele isplate za pozitivno rješene zahtjeve shodno Pravilniku, da su izmjenama Pravilnika precizirani i prošireni određeni slučajevi u kojima se može pomoći članovima Sindikata, da su pojednostavljene određne procedure, te da su i povećani iznosi pomoći, a s obzirom na raspoloživa sredstva za ove namjene.  Cilj je da pomognemo našim članovima u slučajevima kada nemaju drugih mogućnosti da riješe svoj problem, te će i u narednom periodu Pravilnik biti dorađen, a kako bi kvalitetno obuhvatio probleme naših članova.

Izvještaji i Izmjena Pravilnika će u sažetoj formi u toku sedmice biti objavljeni na web stranici i dostupni svima, koji su prijavljeni i na web stranicu. Ukoliko se još niste registrovali na web stranicu, to možete učiniti prateći link (Registracija) u nastavku:

Registracija

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Aktuelnosti. Zabilježite trajni link.