5. Sjednica Upravnog odbora Sindikata UINO

(21.12.2018.)

Dana 21.12.2018. godine održana je 5. Sjednica Upravnog odbora Sindikata Uprave za indirektno-neizravno oporezivanje.

Na sjednici je usvojen Dnevni red sa slijedećim tačkama:

  1. Pravilnik o raspodjeli sredstava Fonda solidarnosti (izmjene i dopune na osnovu analiza i iskustava iz prethodnog perioda, tehnička poboljšanja oko isplate pomoći)
  2. NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI 2018 – Odobravanje sredstava za dječiji zabavni program prilikom dodjele paketića u sjedištima regionalnih centara i središnjem uredu UINO
  3. Razno

Na Sjednici su na osnovu glasanja članova Upravnog odbora Sindikata UINO usvojene izmjene i dopune Pravilnika o raspodjeli sredstava Fonda solidarnosti kojim su određena tehnička poboljšanja oko lakše i brže isplate pomoći za slučajeve smrti člana sindikata, odlaska u penziju/mirovinu i iznosa do 150 KM za pogrebne troškove (nabavka vijenca, telegram, posjeta porodici i dr.). Isplata u ovim slučajevima će biti izvršena u skraćenom postupku bez rješenja i postupanja Komisije za raspodjelu sredstava.

Usvojena je i odluka o odobravanju sredstava za dječiji zabavni program prilikom dodjele paketića u sjedištima regionalnih centara i središnjem uredu UINO u stvarnom iznosu, na osnovu izvještaja i dokaza Komisije za raspodjelu novogodišnjih paketića.

Prečišćen tekst Pravilnika o raspodjeli sredstava Fonda solidarnosti je dostupan na web-stranici Sindikata UINO (www.suino.ba)

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Aktuelnosti. Zabilježite trajni link.