PRIOPĆENJE PREDSJEDNICE SUINO

U vezi sa nezadovoljstvom reprezentativnih sindikata zbog neusvajanja Proračuna BiH i oglušivanja na zahtjeve sindikata za vraćanjem osnovice za plaće na nivo iz 2012.godine, svaki od reprezentativnih sindikata istupio je individualno, pri čemu je naš Sindikat uputio konkretne Zahtjeve prema VM BIH, a pri tom pozivajući se na odredbe Zakona o štrajku i najavu štrajka, ukoliko se na iste pozitivno ne odgovori.
 
S tim u vezi Savez sindikata policijskih organa najavio je mirne prosvjede ispred zgrade Parlamenta, danas u 12:30 sati, a kojim će se pridružiti predstavnici Saveza sindikata državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, te smatram za potrebno da se i ja pridružim i na taj način dam podršku ispred Sindikata UINO, a što smo dogovorili našim zajednički potpisanim Sporazumom od 20.06.2019.godine, kojim smo se obavezali da ćemo međusobno surađivati po svim zajedničkim pitanjima iz radno-pravnih odnosa.
 
Napominjem da, kako nismo na vrijeme znali za ovo istupanje, nismo mogli tražiti dozvolu za mirno okupljanje koju izdaje MUP Kantona Sarajevo (okupljanje se najavljuje 5 dana prije zakazanog termina za održavanje prosvjeda), iz kojeg razloga ne mogu pozvati više učesnika iz našeg Sindikata na ovaj skup.
 
Nadamo se budućem intenzivnom istupanju medijski, kao i sprovođenju ostalih pripremnih radnji za stupanje u štrajk.
                                                                                                                Predsjednica SUINO
                                                                                                                  Ana Mrnjavac, v.r.
 

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Aktuelnosti. Zabilježite trajni link.