SASTANAK MENADŽMENT UIO – SINDIKAT UIO

(Banja Luka, 14.03.2019.god.)

Dana 14.03.2019. godine održan je sastanak između predstavnika Sindikata UIO i rukovodstva Uprave za indirektno oporezivanje u prostorijama Središnjeg ureda UIO u Banjoj Luci.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Sindikata UIO: Ana Mrnjavac, predsjednica Sindikata UIO, Nermin Jusić, predsjednik Upravnog odbora Sindikata UIO, Zoran Popović, predsjednik Skupštine Sindikata UIO, Milan Tomas, Darko Topić i Ratko Kovačević, članovi Upravnog odbora Sindikata UIO.

Ispred menadžmenta UIO prisutni su bili: Miro Džakula, direktor UIO, šef kabineta direktora UIO, pomoćnici direktora Sektora UIO i načelnici odjeljenja UIO.

Na sastanku su razmatrane slijedeće teme:

 1. uvjeti rada sindikalnih povjerenika u UIO
 2. pravilnik o radu u UIO
 3. napredovanje uposlenih unutar platnog razreda radnog mjesta
 4. odluka o drugim slučajevima plaćenog odsustva
 5. odluka o utvrđivanju minimuma procesa rada u UIO za vrijeme trajanja štrajka
 6. pravilnik o službenom odijelu uposlenih u UIO
 7. pravilnik o ovlaštenjima i ovlaštenim službenim osobama UIO
 8. pravilnik o novčanoj nagradi uposlenih u UIO
 9. pravilnik o premještanju uposlenih u UIO
 10. ispravnost vozila i opreme koju koriste uposleni u UIO
 11. službene iskaznice u UIO
 12. pravna zaštita članova sindikata u disciplinskim postupcima
 13. zaštita ličnih podataka zaposlenih UIO u akcijama i postupanjima SIPE i drugih agencija

Rukovodstvo UIO je upoznato sa informacijom da je Sindikat UIO reprezentativan sindikat uposlenih u UIO, a na osnovu Rješenja Vijeća ministara BiH, VM/SM broj 26/19 od 15.01.2019.godine.

Predsjednica Sindikata UIO ukratko je upoznala rukovodstvo UIO sa ciljevima rada Sindikata UIO u narednom periodu, a zatim se pristupilo razmatranju svake od navedenih tema predloženih za ovaj sastanak.

Direktor UIO je dao punu podršku rješavanju svih pitanja i tema o kojima se raspravljalo na sastanku, pri čemu je dogovoreno da se formiraju mješovite komisije i radni timovi od predstavnika UIO i Sindikata UIO koje će odrediti rokove izvršenja po temama, u skladu sa dogovorima na sastanku a koji se odnose na  na uvjete rada sindikalnih povjerenika u UIO, pravilnik o radu u UIO, odluku o drugim slučajevima plaćenog odsustva, odluku o utvrđivanju minimuma procesa rada u UIO za vrijeme trajanja štrajka, novi pravilnik o službenom odijelu uposlenih u UIO, reviziju predloženog pravilnika o ovlaštenjima i ovlaštenim službenim osobama UIO, reviziju pravilnika o novčanoj nagradi uposlenih u UIO, reviziju pravilnika o premještanju uposlenih u UIO, izdavanje novih službenih iskaznica u UIO i sve ostalo što je u nadležnosti institucije.

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.