Ponuda za sistematske preglede, osiguranje težih bolesti i osiguranje članova domaćinstva članova Sindikata UINO

Poštovani,

nakon potpisivanja Ugovora o kolektivnom osiguranju članova Sindikata UINO, svaki član sindikata je u 2019. godini, uplatom članarine, osiguran i od posljedica nesretnog slučaja-nezgode u toku i izvan radnog vremena (24 sata dnevno) i u bilo kojem mjestu u kojem se nalazi za vrijeme trajanja osiguranja.

Uzimajući u obzir da je radni zadatak svakog zaposlenika UINO stresan i odgovoran u kontinuitetu, a da propisima na državnom nivou nije kvalitetnije izvršeno zdravstveno zbrinjavanje zaposlenika, Sindikat UINO će ponuditi svojim članovima i njihovim porodicama najkvalitetnije i najpovoljnije oblike zdravstvenog osiguranja dok se ne riješi ovo pitanje potpisivanjem Kolektivnog ugovora.

S namjerom da što kvalitetnije zbrinemo članove sindikata (kako finansijski putem povećanja plata i ostalih naknada, tako i zdravstveno putem kvalitetnih programa osiguranja), dostavljamo anketnu ponudu svim članovima Sindikata UINO da se izjasne jednostavnim potpisivanjem obrasca u prilogu i dobrovoljnim izborom (jednog ili više) oblika osiguranja:

1. OSIGURANJE TEŽIH BOLESTI I HIRURŠKIH INTERVENCIJA (Triglav Osiguranje d.d.)
– za članove sindikata (2,5 KM – mjesečno) – Osigurana suma 2.500,00 KM
(Bolesti: infarkt, tumor, moždani udar, embolija pluća, bakterijski meningitis, encefalitis, koma, transplantacija organa, otkazivanje rada bubrega, sepsa, oboljenja jetre i pluća, oboljenja žlijezda, maligni tumori kože i dr.)

2. OSIGURANJE ČLANOVA DOMAĆINSTVA (Triglav Osiguranje d.d.)
– za domaćinstva članova sindikata (1 KM ili 2 KM ili 3 KM / mjesečno – po članu domaćinstva)
(Ovaj vid osiguranja podrazumijeva osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i smrti usljed bolesti članova uže porodice koji čine zajedničko domaćinstvo člana sindikata)

3. SISTEMATSKI LJEKARSKI PREGLEDI (Adriatic Osiguranje d.d.)
– za članove sindikata (u 10 rata po 15,5 KM, nakon uplate 3 rate polica je operativna)
(Polica omogućava jednom godišnje sistematski pregled po posebnom zdravstvenom programu za žene i muškarce uključujući zdravstvene preglede u internoj ambulanti, kardiološkoj ambulanti, ultrazvučnom kabinetu, dijagnostičkoj laboratoriji renomiranih poliklinika u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli, Bihaću i Bijeljini.)

Uplate rata se realizuju sa platne liste dobrovoljnim potpisivanjem obrasca u prilogu i nisu vezane za iznos sindikalne članarine. Sindikat UINO će servisirati usluge i komunikaciju sa osiguravajućim kućama.

Izjašnjavanje i dostavljanje potpisanih obrazaca je potrebno izvršiti do 14.06.2019. godine prema uputama na obrascu. Detaljnije pojedinosti o opisanim oblicima osiguranja su date u priloženim dokumentima.

Anketni obrazac (sistematski pregledi i osiguranja)

Informacije o pojedinim vrstama osiguranja:

Članovi domaćinstva

Sistematski pregled

Teže bolesti

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.