SINDIKAT UINO UPUTIO MOLBU ZA UVRŠTAVANJE ZAPOSLENIKA UINO U PRIORITETNU SKUPINU ZA CIJEPLJENJE PROTIV COVID-19

Sadik Babur Girgin i Selmo Cikotić (Foto: Elman Omić – Anadolu Agency)

Dana 17.04.2021. godine na Međunarodni aerodrom Sarajevo dopremljeno je 10.000 doza vakcine protiv COVID-19, koje je Bosni i Hercegovini donirala Republika Turska, za koje smo, iz medijskih saopštenja ambasadora Turske u BiH Sadik Babur Girgina i ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića, saznali da je ovaj kontigent od 10.000 doza vakcina kineskog proizvođača „Sinovac“ namjenjen za vakcinisanje pripadnika sigurnosnih agencija BiH, odnosno pripadnika policijskih agencija i agencija za primjenu zakona koje djeluju na nivou države BiH, obzirom da oni nisu u prioritetima entitetskih listi za vakcinisanje.

S tim u vezi, Sindikat Uprave za indirektno – neizravno oporezivanje uputio je molbu predsjedavajućem Vijeća ministara BiH i ministru sigurnosti BIH, da se u prvu listu prioriteta za vakcinisanje doniranim vakcinama uvrsti i 1500 zaposlenika Uprave za indirektno-neizravno oporezivanje BiH.

Predmetnu molbu, akt broj 44/9-04/21 od 19.4.2021. godine možete vidjeti na ovom linku. 

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Aktuelnosti. Zabilježite trajni link.