MEĐUNARODNI DAN CARINE

Međunarodni dan carine obilježava se svake godine 26. siječnja, te se njime podsjeća na osnivačku sjednicu Vijeća za carinsku suradnju (preteče Svjetske carinske organizacije)  održanu 26. siječnja 1953. godine u Bruxellesu na kojoj je bilo prisutno 17 europskih država.

Vijeće za carinsku suradnju je 1994. godine promijenilo ime u Svjetska carinska organizacija kako bi reflektiralo svoju tranziciju u međuvladinu međunarodnu instituciju. Svojim članstvom, Svjetska carinska organizacija danas predstavlja glas 183 nacionalne carinske službe koje su odgovorne za procesuiranje preko 98% svjetske trgovine.

Sindikat Uprave za indirektno – neizravno oporezivanje koristi ovu priliku zaželjeti svim carinskim službenicima Bosne i Hercegovine sretan Međunarodni dan carine i podsjetiti na važnu i odgovornu ulogu koju carinske službe diljem svijeta imaju. Vjerujemo da ćemo i dalje ostvarivati pozitivne rezultate i uspješno se boriti protiv svih nezakonitih radnji i prijevara. 

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Aktuelnosti. Zabilježite trajni link.