NOVOGODIŠNJA ČESTITKA PREDSJEDNICE SINDIKATA

Poštovane kolegice i kolege, članovi Sindikata,

ova godina bila je posebno značajna po mnogim događanjima, ujedno bila je prelomna u radu Sindikata, pri čemu ne mogu da ne podsjetim da smo u istoj stupili u Štrajk upozorenja, ukazujući na nezadovoljstvo u odnosu Poslodavca, Viječa ministara Bosne i Hercegovine, spram zaposlenih, a što je dalo značajne rezultate i doprinijelo u ostvarenju naših ciljeva, prije svega:

-došlo je do povećanja osnovice za obračun plaće,

– izmijenjena je Odluka o troškovima smještaja i odvojenog života koja je  konačno uključila i sve zaposlene, 

-koeficijenti su se povećali za 0,20 do radnog mjesta stručnog savjetnika,

– tri reprezentativna sindikata izradila su jedinstven dokument Kolektivnog ugovora koji je upućen Vijeću ministara Bosne i Hercegovine u daljnju proceduru,

– na inicijativu našeg Sindikata svim zaposlenim bit će isplaćena jednokratna novčana naknada u iznosu od 500,00 KM.

Jasno je da je sve ovo rezultat kontinuiranog rada i djelovanja Sindikata koji je pridonio realizaciji gore navedenog, kao i uspostavi boljeg socioekonomskog dijaloga s Poslodavcem i poboljšanju radno- pravnog statusa zaposlenih u UINO.

Nadajući se da ćete i ubuduće aktivno podrżavati Sindikalni rad i djelovanje, očekujemo da će i oni koji to do sada nisu, uključiti se u Sindikat, jer samo zajedno možemo ići dalje.

U ime toga, uz želju da zajednički stvaramo uspjehe,

vama, vašim obiteljima, onima koji su vam dragi i svim ljudima dobre volje SRETNA NOVA 2023. godina.

Ana Mrnjavac, predsjednica SUINO

 

 

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Aktuelnosti. Zabilježite trajni link.