OBJAVLJENA METODOLOGIJA O IZMJENAMA I DOPUNAMA METODOLOGIJE ZA RASPOREĐIVANJE UPOSLENOG UNUTAR PLATNOG RAZREDA

U Službenom glasniku BiH broj 76/20 od 24.11.2020. godine objavljena je Metodologija o izmjenama i dopunama metodologije za raspoređivanje uposlenog unutar platnog razreda. Napominjemo da je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na 165. sjednici, održanoj 26. 10. 2011. godine, donijelo Metodologiju za raspoređivanje uposlenog unutar platnog razreda koja se do sada nije primjenila.

Formiranjem Povjerenstva za plaće i naknade u institucijama Bosne i Hercegovine (“Službeni glasnik BiH”, broj 59/19), jedan od zadataka povjerenstva je i izrada prijedloga izmjena i dopuna Metodologije za raspoređivanje uposlenog unutar platnog razreda i odgovarajućih odredbi Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine kojima će se detaljnije propisati prava i obveze rukovoditelja institucije vezano za utvrđivanje ciljeva, mjerenje učinaka i ocjenjivanje izvršitelja prema postignutim rezultatima. U sastav Povjerenstva za plaće i naknade u institucijama BiH, pored ostalih članova, imenovana je i Ana Mrnjavac, predsjednica SUINO kao usuglašeni prijedlog reprezentativnih sindikata uposlenih u institucijama BiH. Zahvaljujući predanom angažmanu u radu ovog Povjerenstva, predsjednica SUINO se izborila za povoljniji položaj uposlenih, kako u UINO, tako i svih uposlenih u institucijama BiH.

Metodologiju o izmjenama i dopunama metodologije za raspoređivanje uposlenog unutar platnog razreda možete vidjeti ovdje.

 

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Aktuelnosti. Zabilježite trajni link.