ODRŽANA 22. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

Dana 3.11.2023. godine u Zenici je održana 22. sjednica Upravnog odbora Sindikata UINO.

U odsutnosti predsjednika UO, sjednicom je predsjedavao Dragan Dragić, član UO SUINO iz RC Tuzla, a o čemu su jednoglasno odlučili članovi UO SUINO.

Nakon prezentiranja realizacije zaključaka iz Zapisnika sa 21. sjednice UO i usvajanja istog, predsjednica Sindikata prezentirala je Izvješće o Sindikalnim susretima “Neum 2023”, koje je također jednoglasno usvojeno.

U nastavku sjednice doneseno je više odluka, koje prethode održavanju Skupštine SUINO. Između ostalog, odlučeno je da će se sjednica Skupštine SUINO i obilježavanje godišnjice osnivanja SUINO održati u hotelu Leotar u Trebinju od 08. do 10.12.2023. godine. Donesena je i odluka o podjeli novogodišnjih paketića djeci članova Sindikata.

U nastavku sjednice Upravni odbor je razmotrio sve prijedloge izmjena i dopuna Statuta SUINO, te pripremio konačnu verziju za statutarnu komisiju.

Raspravljalo se i o svim pojedinačnim obraćanjima Sindikatu i zaključeno da će se Sindikat pismenim aktom obratiti menadžmentu i ukazati koji su to generalni problemi zaposlenih.

Kao i do sada, Sindikat je opredjeljen da zaštiti prava radnika i u tom pravcu će djelovati i ubuduće. S tim u vezi predložene su i određene promjene u Sindikatu, a koje će biti poznate nakon konačne verifikacije istih od strane Skupštine.

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Aktuelnosti. Zabilježite trajni link.