PRIOPĆENJE SA 20. SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA SINDIKATA UINO

U petak 23.9.2022. godine u Zenici je, pod predsjedavanjem predsjednika UO SUINO Ismeta Kičina, održana 20. sjednica Upravnog odbora Sindikata Uprave za indirektno-neizravno oporezivanje.

Nakon usvajanja dnevnog reda i usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, raspravljalo se o tekućoj problematici i aktivnostima Sindikata, pri čemu su doneseni zaključci u smislu budućeg postupanja i daljnjeg sindikalnog djelovanja.

Izvješće „Sindikalni susreti – Neum 2022.“, jednoglasno je usvojeno, te je konstatirano da je Sindikat pokazao svu svoju odgovornost i racionalno se ponio prema doniranim sredstvima i pri tome ostvario uštede i za buduće susrete.

Financijsko izvješće za prvo polugodište također je jednoglasno usvojeno, pri čemu su prezentirane sve uplate i isplate sa transakcijskog računa, kao i plaćanja iz blagajne.

Nadalje, raspravljalo se i o održavanju godišnje Skupštine Sindikata u periodu od 2. do 4.12.2022. godine. Kako je mnogo članova iz svih centara i Središnjeg ureda pokazalo zainteresiranost za druženje u vrijeme održavanje Skupštine, to je odlučeno da se iznađe najprihvatljivije rješenje, te ponudi svim članovima mogućnost dolaska na mjesto održavanja Skupštine, uz plaćanje smještaja s hranom, kao i do sada, u tri jednake rate putem administrativne zabrane na plaću.

UO SUINO se upoznao s upitima i zahtjevima članova Sindikata, te će na iste pokušati naći adekvatna rješenja.

Također, na sjednici je usvojen zaključak da se Sindikat obrati na sve relevantne adrese zahtjevom za utvrđivanje visine osnovice za obračun plaća uposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Usvojen je i zaključak da se Sindikat obrati zahtjevom za donošenje Odluke o visini regresa za godišnji odmor u institucijama Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Aktuelnosti. Zabilježite trajni link.