Saradnja sa Sindikatom Državne agencije za istrage i zaštitu

Dana 10.10.2018. godine je u Istočnom Sarajevu upriličen sastanak predsjednika Sindikata Državne agencije za istrage i zaštitu Ilić Danijela sa predsjednicom Sindikata Uprave za indirektno oporezivanje Mrnjavac Anom. Sastanku je trebao prisustvovati i Krvavac Dragan, predsjednik Saveza sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini i predsjednik Sindikata Granične policije Bosne i Hercegovine, međutim isti je bio spriječen zbog ranije preuzetih obaveza.

Tema sastanka je bila unapređenje odnosa ova dva Sindikata u borbi za bolja prava uposlenih u pomenute dvije Agencije za primjenu zakona. Tokom sastanka dogovorena je metodologija i način dalje saradnje te potvrđena spremnost saradnje sa Sindikatom Uprave za indirektno oporezivanje kroz Savez sindikata policijskih organa, o čemu je u proteklom periodu već bilo govora.

Ovom prilikom razmijenjen je nacrt sporazuma o zajedničkoj saradnji Saveza sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini sa Sindikatom Uprave za indirektno oporezivanje te načelno postignut dogovor da se isti zvanično potpiše krajem mjeseca novembra na međunarodnoj konferenciji policijskih sindikata koju će organizovati Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu.

Na kraju sastanka izražena je obostrana spremnost i zaključeno da, obzirom na prirodu posla, postoji veliki broj otvorenih pitanja koja bi zajedničkim aktivnostima prema poslodavcu mogli rješavati kako bi se popravio materijalno-pravni status uposlenih.

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Aktuelnosti. Zabilježite trajni link.