Sastanak Sindikata sa predsjedavajućim Vijeća ministara

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, g. Zoran Tegeltija uputio je poziv Sindikatu UINO, uz ostala dva reprezentativna sindikata institucija BiH, za održavanje zajedničkog radnog sastanka (dana 04.03.2020.godine u 10 sati), a kojem bi prisustvovali i resorni ministri, što bi ujedno bio i prvi sastanak te vrste na kojem bi Sindikat UINO iznio sve, dugi niz godina nagomilavane i neriješene probleme u ovoj instituciji.

         

Poseban naglasak će biti na predstavljanju objektivnih potreba za većim izdvajanjem sredstava u proračun BiH za 2020. godinu, uz obavezno povećanje iznosa sredstava za državnu razinu, sa dosadašnjih 750 mil. KM (period 2013- 2019. godina). U vezi s tim očekujemo povećanje osnovica za plaće, kao i ostalih naknada, njihovu pravilnu raspodjelu i izjednačenje u plaćama sa nižim razinama vlasti, entitetima, BD, kantonima i općinama. Po prvi put je jedan predsjedavajući VM izrazio spremnost za dijalog i konkretno rješavanje ovog, za sve državne službenike i uposlenike, uključujući i UINO, temeljnog pitanja.

Sindikat UINO, predsjednica

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.