Situacija u vezi COVID – 19 – Korona virusa

Poštovani Članovi Sindikata UINO,

zbog pojave Korona virusa i krizne situacije u kojoj smo se iznenada našli, a uzimajući u obzir mjere propisane „Naredbom“ i „Nalogom za postupanje“ od strane menadžmenta svjesni smo ozbiljnosti situacije koja vlada u našem radnom okruženju. U vezi s tim 13.03.2020.godine Sindikat se obratio Središnjem uredu UINO i UO UINO tražeći pojačane mjere zaštite i posebne upute za ponašanje u kriznoj situaciji koja nas je zadesila. Preporuka je: smanjiti sve aktivnosti na minimum, ali osigurati da se radni procesi odvijaju kontinuirano, uz adekvatnu raspodjelu svih resursa posebno ljudskih.

Nismo sigurni da se taj postupak provodi jednako u svim OJ, iz razloga što je sve prepušteno šefovima koji različito tumače „Nalog“, samim tim različito i postupaju…

Dosta Vas je nezadovoljno, pojedini smatraju da se i u ovim kriznim odlukama ne poštuje pojedinac, a prije svega: čovjek! Uzimajući sve to u obzir, kao predsjednica Sindikata iniciram HITNO održavanje vanredne elektronske sjednice Upravnog odbora Sindikata UINO koja će aktivno uključiti Predsjednika Skupštine i Predsjednicu Sindikata, a čiji je zadatak: tražiti od menadžmenta HITNO rješavanje svih problema vezanih za organizaciju rada u vrijeme vanredne situacije koja nas je zadesila pojavom COVID 19.

Kako bi što više zastupali Vas, Vaše interese i Vaše zahtjeve molim da na email suinobih@uino.gov.ba ili u inbox ove stranice iznesete sve probleme s kojima se susrećete u radu u ovim kriznim danima.

Unaprijed hvala,

Ana Mrnjavac, predsjednica SUINO

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

Ovaj unos je objavljen u Aktuelnosti. Zabilježite trajni link.